MAL-blogi

MAL-aihepiiriä, verkostoasiaa ja muuta mielenkiintoista - lue meitä!

Arkisto

6 kirjoitusta

Kirjoitukset vuodelta 2011

MAL-verkosto pilotista eteenpäin!

Torstaina 22. joulukuuta 2011 | Kimmo Kurunmäki

Tämänkertainen blogikirjoitus on ulkoistettu ERA17-toimintaohjelman sivuille. Löydät tekstin osoitteesta http://era17.fi/mal-verkosto-pilotista-eteenpain. Hyvää joulua ja uuden vuoden odotusta!

Ei kommentteja

Yhdyskuntarakenne ja tulevat trendit

Tiistaina 9. elokuuta 2011 | Marja Uusivuori

Ihan aluksi muistutetaan mieliin muutama tosiseikka koskien Suomea ja suomalaista yhteiskuntaa. Useimmille nämä ovat aivan tuttuja juttuja, pitkään tiedossa olleita faktoja tai tunnettuja trendejä:

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Hajarakentamisen hillintää vai yhdyskuntarakenteen eheyttämistä?

Maanantaina 6. kesäkuuta 2011 | Kimmo Kurunmäki

Tampereen kaupunkiseudulla asiantuntijatyöryhmä on valmistellut ja seutuhallitus hyväksynyt luonnoksen hajarakentamisen hillinnän seudullisista periaatteista. Periaatteiden tarkoituksena on saada asemakaavoitettujen alueiden läheisyydessä olevat ns. lievealueet suunnitelmallisen rakentamisen piiriin.

Periaateluonnoksen mukaan rakennuslupien myötä syntyvän taajaman sijaan tulee rakentaminen ohjata kaavoitetuille alueille ja sellaisiin kyliin, joissa on mahdollisuus ylläpitää ja kehittää palveluja. Lievealueille rakennettaisiin periaatteiden mukaan vasta kun kohteeseen on laadittu asemakaava. Jotta hajarakentamisen hillinnällä olisi toivottua vaikuttavuutta, tulisi seudun kaikkien kuntien noudattaa yhteisesti periaatteita.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

Käytäntöjen levittämisen hyvyydestä

Perjantaina 13. toukokuuta 2011 | Marja Uusivuori

Viime viikkoisessa joukKOKOhtauksessa kuultiin päätöspäivänä 5.5. filosofi-yrittäjä Maija-Riitta Ollilan puheenvuoro yhteisöjen tulevaisuudesta. Normaaliarkeen kuuluvasta virkamiespuheesta eroava esiintymistapa herätti ja mielenkiintoinen sisältö sai pohtimaan.

Vaikka Ollila käsitteli puheenvuorossa yhteisöjä ja niiden muutoksia, hän sivusi lyhyesti hyvien käytäntöjen levittämistä. Ollila mainitsi, ettei itse kuulu siihen valtavirtaan, joka pitää hyvien käytäntöjen levittämistä tarpeellisena, sillä hyvät käytännöt eivät Ollilan mukaan ole toistettavissa - ne on ainutlaatuisissa olosuhteissa luotu, eivätkä ne siksi toimi sellaisenaan muissa paikoissa, tilanteissa tai muiden toimijoiden käsissä.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

MAL-yhteistyö vaatii aikaan investoimista

Torstaina 12. toukokuuta 2011 | Kimmo Kurunmäki

Hämeenlinnan Vanajanlinnassa oli juuri kolmen päivän ajan tarjolla täyskattaus alueiden kehitystä ja kehittämistä. Kaikki KOKOn kansalliset verkostot esittelivät tekemisiään ja alueet tulevaisuuksiaan. Maankäytön, asumisen ja liikenteen teemaa käsiteltiin MAL-verkoston kolmen tunnin sessiossa, verkoston näyttelypisteessä ja käytäväkeskusteluissa.

Ei kommentteja Lue koko kirjoitus

MAL blokkaa!

Perjantaina 15. huhtikuuta 2011 | Marja Uusivuori

Nyt me myös blokkaamme! MAL-aihepiiriä, verkostoasiaa ja muuta mielenkiintoista - lue meitä! Kunhan joukkokohtaus-kiireen ote hieman herkeää, iskemme eetteriin toden teolla. KOKO-kauden kirjoittajina blogissa ovat Kimmo ja Marja.

Ei kommentteja

MAL-VERKOSTON KOORDINOINTI

  • Tero Piippo, p. 0400 388 735, tero.piippo (at) tampereenseutu.fi (opintovapaalla 7.1.-3.3.2019)
  • Kati-Jasmin Kosonen, p. 040 195 2852, kati-jasmin.kosonen (at) tampereenseutu.fi,
  • Heli Suuronen, p. 040 846 8127, heli.suuronen (at) tampereenseutu.fi
  • Tampereen kaupunkiseutu, Kelloportinkatu 1C, (Tampella), 33100 Tampere, www.mal-verkosto.fi, bemine.fi, www.kaupunkiseutu.fi