Kestävien liikkumispalvelujen palvelufoorumi Messukeskuksessa 25.9.2017

27.9.2017 13.00

Kaupunkiseutujen kestävien liiikumispalvelujen foorumi

järjestettiin kestävien liikkumispalveluiden tuottajien ja niistä kiinnostuneiden kaupunkien kanssa maanantaina 25.9.2017 Messukeskuksessa  (Messuaukio 1, Helsinki).

Tilaisuuden aineistot löytyvät ohjelmasivulta.

Foorumissa kuultiin uusista liikkumispalveluista ja kestävän liikkumisen hankkeista kaupunkiseuduilla (esimerkiksi yhteiskäyttöajoneuvoista, pyöräilypalveluista ja matkojen ryhmittelyistä) sekä kaupunkien suunnitelmista palveluiden käynnistämiseen ja integroimiseen laajempaan liikkumisen järjestelmään. Kohdekaupunkien lisäksi tialsiuudessa esiteltiin Hyvinkää, Hämeenlinnan ja Kotkan kestävän liikkumisen strategioita ja brändin rakennusta. Tapahtuma oli tarkoitettu kohtaamispaikaksi kaupunkien ja muun julkisen sektorin toimijoiden, ja liikkumispalveluiden tarjoajien välille. Osallistumaan pääsi sekä paikan päällä että etäyhteyden kautta Liikenneviraston facebook-sivuilta.

Tilaisuus järjestettiin osana Liikenneviraston ja MAL-verkoston Polkuja kestävän liikkumisen palveluihin -projektia. Projektissa etsitään yhteistoiminnallisia menetelmiä hyödyntäen vaikuttavia ja konkreettisia kehittämispolkuja, joilla kuntiin ja kaupunkiseuduille saadaan syntymään kannattavaa liiketoimintaa kestävän liikkumispalveluiden kuluttajapalveluista. Hankkeen kohdekaupunkeina ovat Jyväskylä, Lahti, Tampere ja Turku, konsulttina toimii on Sito.

Iltapäivän aikana esitellyt diat ovat nyt saatavilla ohjelmasivulta.

Iltapäivän videotallenne löytyy Liikenneviraston Facebookista (kohdasta videot).

Keskustelu ja matchaaminen jatkuu hankkeelle perustetussa Facebook ryhmässä: Polkuja kestävän liikkumisen palveluihin.

Keskustelua käydään myös hashtagilla #kklfoorumi.

 

Lisätietoja:
Marja Rosenberg, Liikennevirasto (marja.rosenberg@liikennevirasto.fi, 029 534 3802)
Kati-Jasmin Kosonen, MAL-verkosto (kati-jasmin.kosonen@tampereenseutu.fi, 040 195 2852)
Maiju Lintusaari, Sito Oy (maiju.lintusaari@sito.fi, 050 571 5013)

MAL-VERKOSTON KOORDINOINTI

  • Tero Piippo, p. 0400 388 735, tero.piippo (at) tampereenseutu.fi, Kati-Jasmin Kosonen, p. 040 195 2852, kati-jasmin.kosonen (at) tampereenseutu.fi, Heli Suuronen, p. 040 846 8127, heli.suuronen (at) tampereenseutu.fi
  • Kaisu Sahamies, Korkeakouluharjoittelija, HYMY-hanke, p. 044 486 3016, kaisu.sahamies (at) tampereenseutu.fi
  • Tampereen kaupunkiseutu, Kelloportinkatu 1C, (Tampella), 33100 Tampere, www.mal-verkosto.fi, bemine.fi, www.kaupunkiseutu.fi